Hva betyr det å være Miljøfyrtårnsertifisert?
Det er mange som jobber med å være bærekraftige, men en Miljøfyrtårnsertifisering er et konkret bevis på faktisk bærekraftig arbeid, og hjelper deg og andre selskap å velge bærekraftige produkter og samarbeidspartnere. Enkelt forklart så sier Miljøfyrtårnstempelet at vi jobber tett opp mot FNs bærekraftsmål, som setter både natur-, arbeids- og sosioøkonomiskmiljø i fokus.
-Dette er for å sikre at vi har gode rutiner, og i tillegg sikre at vi har leverandører som selv følger gode rutiner på alle aspekter innunder miljø-begrepet, forteller Hilde Høivik, en ledende rolle i ice sin sertifisering.
Høivik har vært en del av, og vært med på å utvikle arbeidsmiljøet i ice i snart 10 år.
Les mer om ice og bærekraft her.
Hvorfor er dette positivt for deg?
Det er mange grunner til hvorfor Miljøfyrtårnsertifisering av bedrifter er viktig for nettopp deg og ditt lokalsamfunn. Miljøfyrtårnstiftelsen er en viktig tredjepartsaktør, og hjelper deg å navigere i en verden der det ikke alltid er like tydelig hva som er bærekraftig. Det betyr at sertifiseringen:
- Hjelper deg å tenke miljø og bærekraft i hverdagen
- Tenker lokalmiljø ved forsvarlig avfallhåndtering, kildesortering, veiing av søppel, o.l.
- Vi spiller hverandre gode. Sertifiserte aktører jobber med sertifiserte aktører, og pusher de uten sertifisering til å aktivt tenkte bærekraft og miljø
Hva er FNs bærekraftsmål?
FNs bærekraftsmål er en felles arbeidsplan laget gjennom innspill fra land over hele verden. Bærekraftsmålene har fokus på å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og stoppe klimaendringene innen 2030.
Som et Miljøfyrtårnsertifisert selskap jobber vi tett opp mot FNs bærekraftsmål, men spesielt med fem ekstra relevante mål for ice som selskap:
5 Likestilling mellom kjønnene
Mål 5 handler om likestilling, rettferdig fordeling av makt, innflytelse og ressurser, og styrking av jenter og kvinners stilling i samfunnet.
8 Anstendig arbeid og økonomisk vekst
Mål 8 handler om å beskytte arbeidsrettigheter og fremme et trygt og sikkert arbeidsmiljø.
9 Industri, innovasjon og infrastruktur
Mål 9 handler om bygging av solid infrastruktur, samt inkluderende og bærekraftig industrialisering og innovasjon.
12 Ansvarlig forbruk og produksjon
Mål 12 handler om reduksjon av avfallsmengder gjennom forebygging, reduksjon, materialgjenvinning og ombruk.
13 Stoppe klimaendringene
Mål 13 handler om å bekjempe klimaendringene og konsekvensene av dem.